Sevärdheter i Marrakech du inte får missa

Marrakech är tveklöst en av de bästa städer att besöka för den som vill fly vardagen. Det tar inte speciellt lång tid att flyga och av denna anledning har staden varit ett utmärkt val för många som vill iväg på en weekend. Den bästa tid för turister att besöka staden brukar vara mellan oktober till april, under de månader som Sverige har den lägsta temperaturen. I Marrakech kommer du dock kunna njuta av ett väder som liknar de bästa svenska sommardagar som finns och under natten är luften sval och behaglig.

Har man inte varit i Marrakech tidigare kan det vara svårt att förstå hysterin kring staden. Det krävs alltså ett besök för att staden ska kunna uppskattas till det yttersta och i denna text kommer vi att lista några saker som man bara inte får missa när man är på plats.

1. Bo på Riad

En Riad är den marockanska motsvarigheten till en bed and breakfast, men med otroligt hög standard. Majoriteten av alla riader ligger i Medinan, vilket är den gamla stadsdelen. Här kan du bo för enbart 500 kronor per natt och om du är beredd att lägga 1000 kronor/natt för boende kan du förvänta dig en otroligt lyxig upplevelse med allt som hör tusen och en natt till. Välj en riad som har inrett sina rum med traditionella hantverk eller satsa på en mer modern riad där den minimalistiska stilen ligger i fokus.

2. Jemaa El-Fna

Ett måste för alla som besöker Marrakech är att ta sig till Jemaa El-Fna. Jemaa El-Fna är namnet på den stora och mycket kända marknad som finns i staden och som anses vara den största höjdpunkten för många turister. Här hittar du allt från kryddor, kläder, hantverk och mycket mer. Enkelt sagt finns här allt du behöver, från oljor till lampor. Var inte förvånad om du får se både ormar och apor på plats, en höna på huvudet hör inte heller till ovanligheten, men kom ihåg att visa hänsyn om du vill fotografera. Fotograferar du ska du alltid betala för fotot och ett respektabelt belopp ligger på cirka 1-2 euro (10-20 MAD)

3. Koutoubiamoskén

Oavsett om du är intresserad av arkitektur eller inte är Koutoubiamoskén något du bara inte får missa. Denna moské är den mest kända i hela Marocko och har en minaret på hela 77 meter. Moskéns utseende representerar marockansk arkitektur mycket väl och här har man byggt och smyckat byggnaden med terrakotta, sandsten och många vackra detaljer urkarvade i materialet. Vill man få ut så mycket av denna upplevelse som möjligt bör man gå tillsammans med en guide. Möjligheten att gå in i moskén finns bara tillgänglig för muslimer, vilket är något man måste komma ihåg och respektera.

4. Djemaa el-Fn

Det är inte ovanligt att både turister och lokalbor väljer att titta på solnedgången, gärna som rutin. Solen går ner över Djemaa el-Fn och den bästa utsikten får man från Café Claciers takterrass. Det går utmärkt att njuta av en fantastisk middag under tiden eller kika på hennamålare och ormtjusare. Att befinna sig på takterrassen gör även så att man får möjlighet att se solen gå ner över Koutoubiamoskén.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*